golova-radi-nbu-nazvav-umovi-stabilizatsiyi-situatsiyi-z-vikonannyam-byudzhetu-u-zhovtni

Голова Ради НБУ назвав умови стабілізації ситуації з виконанням бюджету у жовтні

 • 11346 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Збереження темпів виконання плану за доходами Державного бюджету дозволить вийти у жовтні на планові показники виконання бюджету в цілому за підсумками 10 місяців 2020 року. Про це заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

"Виконання бюджету здійснюється із перевищенням планових показників, що дозволяє надолужувати відставання за показниками доходної частини бюджету, яке утворилося у 1 половині 2020 року... Збереження темпів виконання плану за доходами Державного бюджету дозволить вийти у жовтні на планові показники виконання бюджету в цілому за підсумками 10 місяців 2020 року", - зазначив Данилишин.

Так, він зазначив, що, зокрема, у вересні виконання Державного бюджету за доходами становило 115,3% від планового та 111,5% від показників аналогічного періоду минулого року. "В результаті виконання Державного бюджету за 9 місяців 2020 року становило 98,5% від плану (103,3% до відповідного минулого року, у тому числі за податковими надходженнями – відповідно 107,3% (117%)", - зауважив голова Ради НБУ.

Нагадаємо, дефіцит держбюджету у січні-вересні сягнув 80,6 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка