golova-radi-nbu-podiyi-navkolo-privatbanku-suttyevo-ne-vplinuli-na-kurs-grivni

Голова Ради НБУ: події навколо ПриватБанку суттєво не вплинули на курс гривні

 • 7524 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Події навколо ПриватБанку, націоналізацію якого суд визнав незаконною, наразі суттєво не вплинули на курс гривні, готівковий ринок був більш вразливим. Про це заявив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

"Наразі події навколо ПриватБанку суттєво на курс не вплинули", - зазначив він.

З його слів, міжбанк сьогодні відкрився середніми котировками на купівлю продаж 26,85/26,95, але близько 11:00 котировки опустились до 26,86/26,90.

"Готівковий ринок був більш вразливим, на початок дня середній курс продажу зріс до 27,13 грн за долар, але думаю це тимчасове явище, оскільки на міжбанку вже є зворотня тенденція", - зауважив Данилишин.

"Ніяких ектраординарних випадків не спостерігається. В сукупності - на такий стан може впливати багато факторів", - додав голова Ради НБУ.

Нагадаємо, У Раді НБУ не бачать істотних ризиків для економіки через ПриватБанк.

Як повідомляв УНН, 18 квітня суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. У НБУ заявили, що готують апеляцію на рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку. Мінфін приєднався до намірів оскаржувати рішення суду стосовно ПриватБанку. У РНБО провели нараду щодо ПриватБанку і склали протокол доручень.

Рішення про націоналізацію ПриватБанку ухвалили у грудні 2016 року.

Українські Національні Новини

Економіка