golova-smm-obsye-zaklikaye-do-povnogo-rozminuvannya-na-skhodi-ukrayini

Голова СММ ОБСЄ закликає до повного розмінування на сході України

 • 9106 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан у вівторок вшанував пам’ять фельдшера СММ Джозефа Стоуна, який загинув два роки тому в непідконтрольному урядові районі Луганській області, коли броньований автомобіль Місії постраждав від вибуху, а також закликав сторони до повного розмінування територій на сході України. Про це йдеться у заяві Апакана, розміщеній на сайті ОБСЄ, передає кореспондент УНН.

"Ми не забудемо нашого дорогого колегу Джозефа Стоуна, який втратив життя, сприяючи становленню миру на сході України", — зазначив Голова СММ.

Звертаючи увагу на те, що понад 56 цивільних осіб загинули, а 158 зазнали поранень унаслідок спрацювання мін і невибухлих боєприпасів відтоді, як два роки тому загинув Джозеф Стоун, посол Апакан закликав до всеохопного дотримання набутих зобов'язань вилучити міни та припинити закладання нових.

"Лише коли люди на сході України звільняться від цього лиха, можна віддати належну пошану пам'яті Джозефа Стоуна та всіх інших невинних жертв", — сказав посол.

Як повідомляв УНН, напередодні міжнародні спостерігачі ОБСЄ оприлюднили заяву щодо другого туру виборів президента України.

Українські Національні Новини

Політика