golova-vooz-svit-na-porozi-tretoyi-khvili-koronavirusu

Голова ВООЗ: світ на порозі третьої хвилі коронавірусу

 • 21119 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Світ на сьогодні перебуває на ранній стадії третьої хвилі коронавірусу на тлі розповсюдження більш заразного штаму "Дельта", який вже поширився на 111 країн. Про це заявив директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус на засіданні комітету з надзвичайних ситуацій ММСП щодо COVID-19 напередодні, передає УНН.

Цитата:

"У міру того, як почало впливати нарощування вакцинації в Європі і Північній Америці, ми спостерігали стійке зниження кількості випадків захворювання і смертності. На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і зараз ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі", - зазначив голова ВООЗ.

Деталі

Минулий тиждень, зі слів Гебреєсуса, став четвертим поспіль зі зростанням кількості випадків COVID-19 в усьому світі, "причому зростання відзначається в усіх, окрім одного, з шести регіонів ВООЗ". І після 10 тижнів спаду кількість смертей знову зростає, додав він.

"Варіант "Дельта" зараз розповсюдився на більш ніж 111 країн, і ми очікуємо, що невдовзі він стане домінуючим штамом COVID-19, що циркулює в усьому світі, якщо це ще не так. Варіант "Дельта" є одним з основних чинників нинішнього зростання передачі (вірусу - ред.)", - сказав голова ВООЗ.

Причини, з його слів, - підвищення соціальної мобільності, а також "непослідовне використання" заходів охорони громадського здоров'я і соціальних заходів.

Доповнення

В Україні зафіксовано вже понад 2,242 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, у тому числі офіційно підтверджені чотири випадки зараження варіантом "Дельта".

Українські Національні Новини

Здоров'я