golova-yep-visloviv-gotovnist-spriyati-zavershennyu-ratifikatsiyi-ugodi-pro-yevroasotsiatsiyu-ukrayini-dopovneno

Голова ЄП висловив готовність сприяти завершенню ратифікації Угоди про євроасоціацію України (доповнено)

 • 8654 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Президент Європейського парламенту Мартін Шульц ідкреслив важливість якнайскорішого завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та висловив готовність всіляко сприяти цьому процесу. Пол це він сказав під час телефонної розмови з Президентом України Мартіном Шульцем, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

П.Порошенко подякував президенту ЄП за чітку позицію на підтримку України під час засідання Євроради, яке пройшло у Брюсселі 15 грудня. Це стосується, зокрема, розблокування процесу ратифікації Угоди про асоціацію, безвізового режиму для України та продовження санкційного режиму щодо Росії у відповідь на триваюче порушення територіальної цілісності та суверенітету України, повідомили в АП.

"Президент Європейського парламенту підкреслив важливість якнайскорішого завершення ратифікації Угоди про асоціацію та висловив готовність всіляко сприяти цьому процесу", - йдеться у повідомленні.

Раніше Єврорада узгодила рішення для завершення ратифікації УА між Україною та ЄС.

Як зазначається, УА не дасть Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Нагадаємо, парламенту Нідерландів знадобиться кілька тижнів на ухвалення рішення щодо України.

Прем'єр Нідерландів М.Рютте не виключив, що Угоду про асоціацію ЄС-Україна схвалять після 15 березня.

Нідерланди є єдиною державою ЄС, що ще не ратифікувала угоду щодо більш тісної політичної, безпекової та торгової співпраці з Києвом після референдуму в квітні, на якому нідерландці більшістю голосів проголосували проти Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Саме для усунення занепокоєнь Нідерландів щодо Угоди лідери ЄС 15 грудня ухвалили рішення щодо України.

Як повідомляв УНН, М.Шульц підтвердив П.Порошенку готовність ЄП завершити процедури щодо "безвізу" Україні.

Українські Національні Новини

Політика