golovi-chernivetskoyi-oblradi-povidomleno-pro-pidozru-u-otrimanni-180-tis-dolariv-khabara

Голові Чернівецької облради повідомлено про підозру у отриманні 180 тис. доларів хабара

 • 24462 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Голові Чернівецької обласної ради повідомили про підозру в отриманні хабара у розмірі 180 тисяч доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"У вівторок, 4 лютого 2020 року, прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вручено повідомлення про підозру Голові Чернівецької обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище – ред.) КК України", - йдеться у повідомленні.

Так, слідством встановлено, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

"У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, а саме в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Нагадаємо, за отримання неправомірної вигоди депутату райради загрожує до 10 років за гратами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП