golovi-konstitutsiynogo-sudu-doriknuli-u-pravoviy-bezgramotnosti

Голові Конституційного суду дорікнули у правовій безграмотності

 • 9256 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук в одному зі своїх інтерв'ю заявив, що не приведе Президента до присяги у разі фальсифікації виборів. Однак, розібравшись у законодавстві, юрист Максим Могильницький назвав такі заяви можливою підготовкою до плану "Б", якщо оберуть "не того Президента", повідомляє УНН з посиланням на повідомлення у Facebook юриста.

Він пояснив, що згідно з Конституцією України голова Конституційного суду України дійсно здійснює приведення Президента України до присяги. Але ні на одній зі сторінок Конституції України не вказано, що своє право на приведення Президента до присяги голова КСУ може реалізовувати, виходячи з внутрішнього переконання. Він також не має права оцінювати законність проведення виборів або анулювати їх.

"До чого ж тоді ця необгрунтована бравада? Просто заради красного слівця? Вельми сумнівно. Спроба заздалегідь переконати електорат в тому, що все було чесно, якщо переможе "потрібний" кандидат? Або влаштувати шоу, якщо переможе не той, кого шановному очільнику КСУ хотілося б споглядати на чолі країни? Не інтерв'ю, а загадка тижня просто!

Ні, сьогодні, звичайно, будь-чого можна очікувати. Чому б не викинути щось подібне на очах у зарубіжних гостей? Від міжнародного авторитету України небагато за ці п'ять років залишилося. Згорів сарай - гори і хата! Тільки це все одно, що (я перепрошую) у громадський басейн надути в знак протесту. Оточуючим ніяково і неприємно, а толку ніякого. Ще й штраф витребувати можуть", - резюмував Могильницький.

Нагадаємо, рідний брат Станіслава Шевчука фігурує у кримінальному провадженні за фактом розкрадання державних грошей з ДП "Укрхімтрансаміак".

Українські Національні Новини

Політика