golovi-oboronnikh-vidomstv-turechchini-ta-ukrayini-obgovorili-vazhlivist-pripinennya-vognyu

Голови оборонних відомств Туреччини та України обговорили важливість припинення вогню

 • 413900 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Міністри оборони Туреччини та України обговорили у середу важливість припинення вогню для запобігання подальшим людським жертвам та відновлення миру та стабільності в регіоні, пише УНН.

Деталі

Хулусі Акар сказав Олексію Резнікову у телефонній розмові, що Туреччина, особливо президент Реджеп Тайіп Ердоган, продовжить свою роль у забезпеченні миру та гуманітарної допомоги на всіх рівнях.

За словами Акара, завдяки роботі Спільного координаційного центру, створеного в рамках Чорноморської зернової ініціативи, близько 17 млн тонн зерна було благополучно відправлено з українських портів до країн, що потребують.

Він додав, що продовження ініціативи має "велике значення".

"Обговорили наші наступні кроки щодо забезпечення регіональної безпеки. Подякував Туреччині за постійну підтримку України і за відданість турецько-українському співробітництву", - зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

Додамо

Туреччина, ООН, росія та Україна підписали у липні у Стамбулі угоду про відновлення експорту зерна з трьох українських чорноморських портів, який було припинено після початку російсько-української війни у лютому. У Стамбулі було створено Спільний координаційний центр із офіційними особами трьох країн та ООН для спостереження за поставками.

Перше судно відбуло 1 серпня з українського порту Одеса у рамках історичної угоди.

Туреччина неодноразово закликала Київ та Москву припинити війну шляхом переговорів.

Українські Національні Новини

Політика