golovi-prozorro-narakhuvali-zayvikh-mayzhe-100-tis-grn-zarplati

Голові ProZorro нарахували зайвих майже 1 млн грн зарплати

 • 10782 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Рахункова палата виявила порушення у нарахуванні зарплати керівнику державного підприємства ProZorro, сума втрат бюджету при цьому склала майже 1 млн гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Рахункової палати.

"Порушення при нарахуванні заробітної плати керівнику ДП ProZorro виявили аудитори Рахункової палати під час здійснення аудиту ефективності використання та розпорядження майном ДП ProZorro, що має фінансові наслідки для державного бюджету", - зазначили в прес-службі органу.

Згідно зі звітом, витрати з порушенням вимог законодавства ДП ProZorro на оплату праці керівника склали 920,68 тис. грн.

Внаслідок виявленого порушення Рахункова палата рекомендувала Мінекономрозвитку внести зміни до контракту з керівником підприємства й скорегувати розмір зарплати посадовця, а також провести перерахунок його заробітної плати за період перебування на цій посаді.

При цьому відомство нагадало, що результати аудиту, проведеного Рахунковою палатою, засвідчили витрати державного підприємства ProZorro з недотриманням вимог законодавства — 32,0 млн грн, непродуктивні витрати — 9,3 млн грн, отримання підприємством доходів з порушенням законодавства — 165,2 млн гривень.

Нагадаємо, Рахункова палата повідомила, що 83,7 млн грн на електронне урядування та Національну програму інформатизації були використані неефективно.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП