golovi-raysudu-z-rivnenschini-povidomili-pro-pidozru-cherez-vimagannya-ta-oderzhannya-khabara

Голові райсуду з Рівненщини повідомили про підозру через вимагання та одержання хабара

 • 13544 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Голові одного з районних судів Рівненської області повідомлено про підозру у проханні наданні та одержанні хабаря. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

"Прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького повідомлено про підозру голові одного з районних судів Рівненської області. Служителю Феміди інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, тобто прохання надання та одержання неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Також, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України особі-посереднику, задіяному у схемі передачі неправомірної вигоди.

"Так, слідством встановлено, що суддя неодноразово висловлював прохання щодо надання йому неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду - від прийняття рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що наразі вирішується питання про звернення до Вищої ради правосуддя щодо надання згоди про тримання під вартою підозрюваного судді.

Нагадаємо, голові одного з районних судів Закарпатської області повідомили про підозру в одержанні 15 тис. грн хабаря.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП