golovne-vchasno-rozpochati-infektsionist-pro-podrobitsi-likuvannya-koronavirusu

Головне - вчасно розпочати: інфекціоніст про подробиці лікування коронавірусу

 • 17077 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Одним з головних факторів ефективного лікування коронавірусу є вчасне застосування препаратів. Про це журналістам УНН розповів Олександр Дуда, завідувач кафедри інфекційних хвороб, доктор медичних наук НМАПО ім. П.Л. Шупика.

На його думку, медичні вироби, розчин яких потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер, є дієвими у лікуванні інфекцій.

Цитата:

“Важливо, аби медичний виріб під час використання застосовувася без підвищеної температури. Задача номер один, щоб препарат, який знімає вірусне навантаження з організму, якомога раніше почав використовуватися - бажано в перші п’ять діб. Про це треба казати постійно, щоб хворі вчасно розпочинали лікування”, - повідомив він.

До теми

Лікарі повідомляють - препарати для лікування всіх форм тяжкості коронавірусної інфекції треба якнайскоріше вводити в протокол МОЗ, не затягуючи цей процес.

Тим паче в Україні вже найближчим часом може з'явитися медичний виріб, який шляхом інгаляції лікує коронавірусну інфекцію. Розробкою займалися ізраїльські вчені. За їхніми словами, хіміко-фізична дія препарату спрямована на пряме знешкодження будь-якого патогену в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах та не допускає реплікації вірусу, не дозволяючи хворобі перейти у більш важку стадію.

Загальна кількість пацієнтів, при лікуванні яких застосовувався препарат, становила 90 осіб. За перші 24 години у пацієнтів поліпшилися загальні показники життєдіяльності, суттєво знизилися ознаки вірусного захворювання.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Кива здав нагородну зброю

     • 18646 переглядiв

    Колишнього мера Києва Омельченка госпіталізували з COVID-19

     • 21144 переглядiв