golovni-diskusiyi-forumu-level-up-ukraine-2020-roku-yaki-ne-mozhna-propustiti

Головні дискусії форуму Level Up Ukraine 2020 року, які не можна пропустити

 • 12902 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. 21 лютого в КВЦ "Парковий" відбудеться форум Level Up Ukraine 2020 року, який збере більше 600 підприємців, представників влади та бізнес-асоціацій для побудови стійкої моделі взаємодії на принципах "win-win". Ми розповімо про трьох дискусіях Форуму, які не можна пропустити.

Взаємодія: основи створення більшого

Модель взаємодії "держава - бізнес - суспільство" утворює тріаду соціальних взаємин: "держава - бізнес", "бізнес - суспільство", "суспільство - держава", в рамках якої відбувається перерозподіл суспільних ресурсів. З кожним новим політичним циклом в Україні починається дискусія щодо того, як вибудовувати взаємодію влади, бізнесу та суспільства.

В Україні система взаємодії влада-бізнес-суспільство знаходиться на початковому етапі становлення. Однак важливо розуміти, що ефективно функціонуюча модель взаємодії, яка виступає інструментом зближення різних громадських інтересів, здатна створити суспільство знань і конкурентоспроможну економіку, засновану на наукових підходах і передових технологіях, завдяки чому можна здійснювати національні інтереси в умовах глобалізації та підвищувати рівень соціальних стандартів.

Питанню створення екосистеми взаємодії між владою, бізнесом і суспільством буде присвячена панельна дискусія форуму Level Up Ukraine 2020 "Взаємодія: принципи створення більшого".

Спікерами панелі будуть: співавтор і організатор форуму Level UP Ukraine, президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе, президент Європейської асоціації платників податків Рольф Барон фон Хохенхау, глава правління Мережі Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, засновник CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук, виконавчий директор Aspen Institute Kyiv Юлія Тичковський, президент Українського Союзу Промисловців і Підприємців Анатолій Кінах, член наглядової ради Української ради бізнесу Софія Арасланова, засновник і президент ГО "Асоціація власників сімейних компаній України" (FBN Ukraine) Владислав Бурда, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Модераторами панелі стануть співавтор і організатор форуму Level UP Ukraine, Founder і CEO UNA//PARTNERS, віце-президент Асоціації Платників податків України Наталія Ульянова і доктор філософії, фахівець з світовим проблемам фасилітатор, співзасновник, президент і навчальний директор Інституту Глибинної Демократії Макс Шупбах.

Інвестиції в інфраструктуру. Питання розвитку концесії та приватизації

Інфраструктура України є хронічно недофінансована. При цьому без міцного інфраструктурного базису неможливо забезпечити випереджальне економічне зростання і перехід на новий технологічний уклад.

У жовтні минулого року в силу вступив новий закон "Про концесії", який є важливим елементом в процесі інфраструктурної модернізації країни.

Зміни нормативно-правової бази дозволять залучити інвесторів в такі об'єкти інфраструктури, як залізниця, морські порти, автомобільні магістралі, регіональні аеропорти. Українська інфраструктура потребує масштабних фінансових вливань, які можуть забезпечити приватні інвестори.

Про концесії і інвестиціях будуть говорити на круглому столі Level Up Ukraine 2020 "Інвестиції в інфраструктуру. Питання розвитку концесії та приватизації".

Учасники круглого столу: глава Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, керівник регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові, член Групи Світового банку Джейсон Пелмар, директор департаменту залучення інвестицій Міністерства економіки та торгівлі України Ірина Новікова, партнер компанії Risoil SA Шота Хаджішвілі, CEO авікомпанії "Міжнародні авіалінії України" Євген Дихне, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, заступник директора Європейського банку реконструкції і та розвитку в Україні Марк Магалецький, засновник інноваційного startup REAL MATRIX Олексій Немерюк.

Земельне питання: ризики та можливості

У листопаді минулого року парламент прийняв в першому читанні законопроект № 2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Законопроект підготовлений до другого читання і найближчим часом може бути винесено на голосування в зал Верховної Ради.

На сьогоднішній день тривають дискусії щодо моделі земельної реформи, її параметрів обмежень, які необхідно внести в законодавство для того, щоб запуск земельного ринку приніс користь всьому суспільству, а не вузькому сегменту великого капіталу. Дискусійним питанням залишається допуск іноземців до земельного ринку, розмір земельного паю в одні руки і необхідність проведення всеукраїнського референдуму з цього питання.

В ході форуму Level Up Ukraine 2020 відбудеться круглий стіл під назвою "Земельне питання: Який механізм має запрацювати в Україні, щоб реформа спрацювала?", Чиї учасники обговорять найбільш гострі питання, які цікавлять суспільство в зв'язку з земельною реформою.

Учасники круглого столу: радник Прем'єр-міністра з питань аграрної політики та земельних відносин Олексій Мушак, член Правління НБУ Яків Смолій, екс-заступник Міністра аграрної політики та продовольства Андрій Дикун, член і голова комітету Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Слободяник, директор по корпоративного бізнесу "Альфа-Банк" Олексій Ступак і представники профільного комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин.

21 лютого decision maker'и зберуться, щоб зрозуміти з якою метою об'єднаються об'єднання, який сектор економіки найбільш привабливий для інвестицій і як освіта впливає на створення екосистем в країні.

Ідейними натхненниками і незмінними організаторами Форуму є Наталя Ульянова - Founder і СEO UNA Partners, експерт в сфері податкового та бізнес консультування та Григол Катамадзе - Президент Асоціації платників податків України.

Генеральним партнером і співорганізатором Форуму став найбільший промисловий холдинг Грузії - Georgian Industrial Group. Стратегічний партнер Форуму - імпортер, дистриб'ютор алкогольної продукції компанія Бель. Ініціативу також підтримали лідери українського ринку: фармацевтичні комапании Індар, Фармак, БХФЗ, телеком-компанія Vodafone і междунароного IT- компанія Powercode.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу