golovniy-diplomat-yes-obgovoriv-z-lavrovim-situatsiyu-v-ukrayini

Головний дипломат ЄС обговорив з Лавровим ситуацію в Україні

 • 15809 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у вівторок провів переговори по відеозв'язку з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. На порядку денному стояло і українське питання, передає УНН із посиланням на заяву ЄС за підсумками зустрічі.

"Високий представник/віце-президент Жозеп Боррель провів у вівторок, 16 червня, відеоконференцію з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. Вони обговорили двосторонні відносини між Росією і ЄС, а також ряд актуальних регіональних і міжнародних питань... Україна також обговорювалася. Високий представник Боррель закликав Росію домогтися подальшого прогресу в реалізації "мінських угод", - повідомили в ЄС.

Відзначається також, що під час переговорів Боррель підкреслив на важливості міжнародного співробітництва у боротьбі з коронавірусом.

Сторони обговорили ядерну угоду з Іраном, а також ситуацію у Сирії та Лівії.

Як повідомлялося в УНН, міністри закордонних справ країн ЄС і державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео під час спільної відеоконференції, проведеної у понеділок, 15 червня, висловили намір і надалі підтримувати Україну.

Українські Національні Новини

Політика