golovniy-diplomat-yes-ya-povernuvsya-z-nyu-yorka-perekonanim-u-tomu-scho-mizhnarodna-izolyatsiya-rf-zrostaye

Головний дипломат ЄС: "Я повернувся з Нью-Йорка переконаним у тому, що міжнародна ізоляція рф зростає"

 • 190033 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відзначив, що попри те, що до миру в Україні "ще далеко", багато країн, зокрема кілька важливих, змінили свою позицію щодо повномасштабного вторгнення рф, пише УНН.

Цитата

"Між останньою зустріччю міністрів закордонних справ G20 на Балі в липні та тижнем Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку я помітив реальну зміну позицій багатьох країн, у тому числі кількох важливих. Політична та військова радикалізація росії почала хвилювати багатьох із них. Я повернувся до Брюсселя з впевненістю в одному важливому питанні: за останні кілька тижнів ізоляція росії в міжнародному товаристві стала набагато помітнішою", - зазначив головний дипломат ЄС.

Деталі

За словами Борреля, хоч росія продовжує "масову та цинічну" дезінформацію щодо своїх дій в Україні, вона втрачає позиції в битві наративів. 

"Зараз усе більше країн розуміють, що путін веде світ у дуже небезпечному напрямку, і його потрібно зупинити", - підсумував він.

Боррель вказав, що війна в Україні є "трагедією з усіх боків", оскільки країна-агресор "втягує світ" в економічну рецесію та глобальну продовольчу кризу. Він додав, що жертвами цієї війни є не лише український народ, а й інші, що постраждали від голоду, нестабільності та інфляції на тлі повномасштабного вторгнення в рф.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН запропонував позбавляти права голосу в міжнародних організаціях країну-агресора.

Українські Національні Новини

Новини Світу