golovniy-likar-natszbirnikh-minmolodsportu-pide-pid-sud

Головний лікар нацзбірних Мінмолодьспорту піде під суд

 • 12086 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо головного лікаря національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України, який підозрюється у завданні державі збитків на суму понад 6,7 млн гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

Повідомляється, що завершено досудове розслідування щодо державного тренера – головного лікаря національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України за фактом пособництва у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

"Обвинувальний акт відносно головного лікаря за ч. 2 ст. 28 (злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення – ред.), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки - ред.) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з матеріалами слідства, службові особи Державної установи "Укрспортзабезпечення", діючи у змові з державним тренером – головним лікарем національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України та в інтересах окремих суб'єктів господарювання, безпідставно та незаконно здійснили закупівлю препаратів, які не зареєстровані в Державному реєстрі лікарських засобів України та не є лікарськими засобами чи виробами медичного призначення. При цьому, реальної потреби у здійсненні закупівлі зазначених препаратів не було, що підтверджується показами понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань та учасники Олімпійських ігор.

"Зазначеними діями службових осіб інтересам держави в особі Міністерства молоді та спорту України завдано збитки на суму понад 6,7 млн гривень", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, з іншими підозрюваними виконуються вимоги ст. 290 КПК України (відкриття матеріалів досудового розслідування).

Нагадаємо, головному лікарю Міністерства молоді та спорту оголосили про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП