golovnokomanduvach-armiyeyu-sudanu-priznachiv-novu-pravlyachu-radu-na-choli-iz-samim-soboyu

Головнокомандувач армією Судану призначив нову правлячу раду на чолі із самим собою

 • 19932 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Головнокомандувач армії Судану Абдель Фаттах аль-Бурхан сформував нову перехідну раду на чолі з ним, щоб очолити країну після військового захоплення влади в кінці минулого місяця. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

До складу нової Суверенної ради з 14 членів, входять цивільні особи, які представляють регіони Судану, але ніхто з політичної коаліції "Сили свободи та змін" (FFC), яка ділила владу з військовими з 2019 року.

Заступником Бурхана залишиться Мохамед Хамдан Дагало, командир потужних воєнізованих Сил швидкої підтримки (RSF).

Окрім Бурхана та Дагало, у складі нової ради, оголошеної в четвер, увійшли троє інших військових членів попередньої правлячої ради, а також один цивільний представник, який був спільно обраний військовими та FFC. Також було призначено чотирьох нових членів, які представляють різні регіони країни, хоча представника для східного Судану ще не затвердили, повідомляють державні ЗМІ. До складу ради також входять представники повстанських груп, які минулого року уклали мирну угоду з урядом, але відкинули переворот у заяві цього тижня.

Цей крок, ймовірно, посилить опозицію серед цивільних груп, які пообіцяли чинити опір захопленню шляхом кампанії громадянської непокори, страйків і масових мітингів, наступні з яких заплановані на суботу.

Додамо

Захоплення влади 25 жовтня завершило угоду про розподіл влади між військовими та цивільними, створену після повалення колишнього президента Омара аль-Башира в 2019 році, яка мала призвести до виборів наприкінці 2023 року.

Деякі високопоставлені цивільні особи були затримані, а прем'єр-міністр Абдалла Хамдок перебуває під домашнім арештом.

Посередництво, спрямоване на забезпечення звільнення затриманих і повернення до розподілу влади, застопорилося після перевороту, оскільки військові перейшли до консолідації контролю.

Українські Національні Новини

Новини Світу