golovnu-yalinku-kharkova-viznali-nayvischoyu-v-ukrayini

Головну ялинку Харкова визнали найвищою в Україні

 • 9994 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Головну новорічну ялинку у Харкові внесли до Національного реєстру рекордів: її офіційно визнали найвищою в Україні. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Харківської міської ради.

"Керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова сьогодні, 18 січня, вручила відповідний сертифікат директору КП "Міський інформаційний центр" Дмитру Кутоманову. Новий рекорд зафіксували за допомогою геодезичної техніки, яка дозволила визначити точну висоту ялинки - 40 м 49 см", – йдеться в повідомленні.

Як зазначила Вєтрова, минулого року харківська ялинка також була визнана найвищою в Україні, однак тоді вона становила 36 метрів. За її словами, друге місце в країні цього року посіла 28-метрова ялинка у Вінниці, а третє – 25-метрова в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято наближається: як виглядають новорічні ялинки у містах України

"При її (мається на увазі, ялинки – ред.) складанні були використані запатентовані елементи і близько 30 км дротів. Основна увага приділялася світловій ілюмінації - на ялинці відображаються 15 різних сюжетів за допомогою 16 мільйонів кольорів", - розповів Кутоманов.

Ялинку-рекордсменку почнуть розбирати вже в суботу, 19 січня.

Нагадаємо, новорічну ялинку на Софійській площі в Києві визнали найкращою серед новорічних дерев у Європі.

Українські Національні Новини

Суспільство