golovu-ksu-tupitskogo-vidtoronili-sche-na-misyats-zelenskiy-pidpisav-ukaz

Голову КСУ Тупицького відсторонили ще на місяць - Зеленський підписав указ

 • 15078 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на один місяці. Про це повідомляє пресслужба ОПУ, інформує УНН.

Цитата

“Відсторонити Тупицького Олександра Миколайовича від посади судді Конституційного Суду України з 28 лютого 2021 року строком на один місяць”, — йдеться в указі.

Нагадаємо

Ще наприкінці жовтня ДБР розпочало провадження щодо голови КСУ Тупицького.

Це сталося на тлі того, як 27 жовтня Конституційний суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Додамо, раніше в ОГПУ вказували, що Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому за тими ж статтями - у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка (ст. 386 та ч.2 ст. 384 КК України) - й надіслав клопотання Президенту України Володимиру Зеленському щодо відсторонення Тупицького з посади голови КСУ. Повідомлення про підозру йому мали надіслати поштою.

Президент відсторонив главу КСУ Тупицького на два місяці наприкінці грудня. 19 січня УДО не стало пропускати Тупицького до Конституційного суду через його відсторонення.

Українські Національні Новини

Політика