golovu-silradi-na-khersonschini-vikrili-na-khabari-vimagav-vrozhay-ta-zemlyu

Голову сільради на Херсонщині викрили на хабарі: вимагав врожай та землю

 • 9523 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Голову однієї з сільських рад Херсонської області викрили на одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомили у прес-службі військово прокуратури Південного регіону України, передає УНН.

"Військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області на незаконному збагаченні викрито голову Зарічненської сільської ради Херсонської області", - йдеться в повідомленні.

З'ясувалося, що чиновник вимагав від керівників місцевого фермерського господарства неправомірну вигоду у вигляді 70 тонн пшениці, загальна вартість якої складає 400 тисяч грн, а також право користування в сільськогосподарських цілях земельною ділянкою площею 116 га. Натомість голова сільради пообіцяв не чинити перешкоди в збиранні фермерським господарством урожаю насіння соняшника.

У вівторок, 28 серпня, високопосадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після передачі йому договорів суборенди вказаної земельної ділянки та частини обумовленої неправомірної вигоди в кількості 30 тонн зерна вартістю 180 тисяч грн.

"На даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу", - зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, голову однієї з райдержадміністрацій Хмельницької області викрили на хабарі у майже 33 тисячі доларів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП