golubovska-koli-derzhava-vvodit-obovyazkovi-scheplennya-ne-vikonavshi-svoyi-zobovyazannya-pered-gromadyanami-tse-nasilstvo-z-osoblivim-sadizmom

Голубовська: коли держава вводить обов'язкові щеплення, не виконавши свої зобов'язання перед громадянами, - це насильство з особливим садизмом

 • 71378 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Насильством називає заслужений лікар України, інфекціоніст Ольга Голубовська спробу держави ввести обов'язкове вакцинування громадян, не виконавши перед цим всі зобов'язання щодо цих самих громадян. Так в коментарі УНН вона прокоментувала заяви деяких чиновників про необхідність обов'язкового вакцинування.

Цитата

"Коли держава вводить обов'язкові щеплення, не виконавши перед цим своїх зобов'язань перед громадянами - це насильство з особливим садизмом. Щеплення робити треба, звичайно ж, але що стосується обов'язкових це, в першу чергу, залежить від низки умов в яких будуть перебувати люди, коли потрібно буде робити обов'язкові щеплення. Наприклад, я вважаю, що обов'язковість таких щеплень можлива в країнах, які забезпечують безперебійну поставку якісних вакцин, а не вакцин, які не проходять процедуру перевірки якості в країні, куди завозяться. У нашій країні зараз саме така ситуація, почалася вона ще при Супрун і зберігається зараз", - пояснила Голубовська.

Обов'язкова вакцинація, на думку медика, допустима в країнах, які займаються серйозним моніторингом післявакцинальних реакцій, ведуть їх облік, статистику.

"А у нас з цим дуже великі проблеми. Дуже великі проблеми взагалі подати інформацію про побічні ефекти. А це ж треба для аналізу, для того, щоб далі думати, як виправити ситуацію. Крім того, це можливо в тих країнах, де держава компенсує своїм жителям несприятливі явища після вакцинації, які спричинили серйозні наслідки", - вважає Голубовська.

Ремарка УНН: в Україні інформація про поствакцинальні наслідки ретельно ховається, редакція УНН не змогла отримати таку інформацію. Медик підтверджує інформацію журналістів - знайти повну інформацію про наслідки вакцинації неможливо.

"У нас цього і сказати не можна. Тому що відразу всі стають на диби і неправильно сприймають те, що ти говориш. А це ж життя людей, люди потім залишаються один на один зі своїми проблемами. Тому я прекрасно розумію, що держава - це насильство. І це правильно, напевно, в деяких речах, але, коли держава вводить обов'язкові щеплення, не виконавши перед цим своїх зобов'язань перед громадянами - ну, так це вже називається насильством з особливим садизмом. Я цього не розумію", - резюмувала Голубовська.

За словами медика, в Україні в складі Національної технічної групи по вакцинації практично немає визнаних фахівців в галузі імунології та інфекційних хвороб. А директор Інституту інфекційних хвороб, академік Вікторія Задорожна, яка все ж потрапила до складу групи, весь час хоче вийти з її складу, так як її просто ніхто не слухає і не чує.

"Тому вибачте, але коли я на цьому тлі ... раптом лунають такі заяви, які начебто правильні, то мені відразу стає ніби не по собі. Ми ж ніяк не можемо передбачити, що придумає ця технічна група та чому вирішують закрити від народу статистику. А потрібно збиратися всім разом і починати все з початку, а не як зазвичай з кінця", - впевнена Голубовська.

Контекст

Раніше представники Міносвіти заявили, що в вивчається можливість обов'язкового вакцинування працівників системи освіти зокрема від коронавірусу.

Зокрема міністр освіти Сергій Шкарлет заявив про необхідність передбачити механізм обов'язкової вакцинації (або ПЛР-тестування) для педагогів. У МОЗ ініціативу підтримали і навіть заявили про необхідність обов'язкового вакцинування від всіх основних хвороб, зокрема дітей для допуску до навчальних закладів.

Українські Національні Новини

Суспільство