golubovska-pro-natsionalnu-sluzhbu-zdorovya-zhodnogo-instinktu-samozberezhennya

Голубовська про Національну службу здоров'я: жодного інстинкту самозбереження

 • 24170 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Національна служба здоров'я своїми діями фактично знищує фахівців-інфекціоністів. Такі дії свідчать про відсутність інстинкту самозбереження і розуміння ситуації, впевнена заслужений лікар України, головний інфекціоніст Ольга Голубовська, яка заявила про це в ефірі програми "Народ проти" з Наташею Влащенко, повідомляє УНН.

За словами Голубовської, представники НСЗУ не знають, що таке інфекційний стаціонар і яка їхня кількість в Україні, і це - попри пандемію коронавірусу і ті епідеміологічні виклики, з якими, за прогнозами світової спільноти, ще має зіткнутися людство найближчим часом.

Цитата:

"Запитую у представників НСЗУ, скільки є інфекційних стаціонарів в Україні - вони не можуть відповісти на це запитання. Як можна взагалі щось робити, якщо ви вихідних позицій не знаєте? Нічого не буде, поки не буде нормально система функціонувати, контролюватися і поки не будуть повернуті фахівці, з якими війна була при Супрун гучна, при Степанові ситуація покращилася, а зараз буде тиха війна з фахівцями", - заявила Голубовська.

Вона також згадала про мізерну зарплату лікарів і те, як НСЗУ у ручному режимі виділяє фінансування лікарням. Усі ці дії, на думку Голубовської, призведуть до того, що невдовзі фахівців-медиків просто не залишиться, і не буде кому поставити діагноз.

Цитата:

"Стоїть монстр НСЗУ. І які там зарплати? А говорите, їх зарплати не чіпати і тих зарплати не чіпати. Вибачте, але це королівство кривих дзеркал: коли у вас солдати в полях отримують три - п'ять тисяч, а стоїть ось цей незрозумілий монстр - НСЗУ, і яку він функцію виконує? У ручному режимі - тому дам, тому не дам. Вони досі думають, що у нас немає інфекційних стаціонарів. Я, коли розмовляю, то вони запитують, що це таке - "інфекційний стаціонар". Вони не знають. Але справа ж не в знищенні стаціонарів - ясно, що якісь дрібні можна закривати, але ви ж фахівців знищуєте, як епідеміологів (знищили - ред.). Вам діагнозу нікому буде поставити через п'ять років. У вас хоч інстинкт самозбереження є?" - обурилася лікар.

Нагадаємо

Після відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого, за інформацією УНН, звільнили через те, що він боровся за надбавки лікарям, в Україні почали закривати інфекційні лікарні.

Так, у Миколаївській області, у результаті позбавлення фінансування, закривають єдину в області відбудовану лікарню, яка спеціалізується на інфекційних захворюваннях.

Під час загострення захворювань коронавірусом серед медичних працівників влітку 2020 року Національна служба здоров'я відмовлялася підтверджувати наявність чинної медичної практики у провідних професорів і викладачів медичних вишів країни, через що вони не отримували компенсацій як практикуючі лікарі. Внаслідок чого вони за свої кошти викликали таксі для того, щоб приїхати і надати допомогу хворим коронавірусом.

Голубовська також заявила, що колишній головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не допускав провідних фахівців до підготовки кампанії вакцинації українців від коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика