golubovska-rozpovila-chi-mozhe-temperatura-37-2-buti-simptomom-covid-19

Голубовська розповіла, чи може температура 37,2 бути симптомом COVID-19

 • 105457 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Температура на рівні 37,2 градусів може бути симптомом легкого перебігу COVID-19, але потрібно стежити за появою інших симптомів. Про це сказала заслужена лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в ефірі телеканалу 112, передає УНН.

"По-перше, температура 37,2 - це дійсно, це нормальна температура тіла. Вона може коливатися до цих меж протягом доби. Але говорити цю фразу, яку я щойно сказала, можна тільки в прив'язці до конкретного пацієнта. Тому що є тисячі різних причин виникнення температури. У тому числі - це може бути, наприклад, легкий перебіг коронавірусної хвороби. Якщо немає ніяких інших симптомів крім температури тіла (37,2 - ред.) - треба поспостерігати за собою, треба, природно, стежити за своїм самопочуттям. Ця хвороба дуже своєрідна, ви знаєте, "клініка" розвивається основна, починаючи з другого, у більшості людей, тижня хвороби. І якщо симптоматика буде наростати, починаючи з другого тижня хвороби, з 5-7 дня, звичайно, треба звертатися за медичною допомогою", - сказала Ольга Голубовська.

Вона зазначила, що потрібно стежити за всіма незвичайними станами, оскільки ПЛР в 30% і більше може бути негативним.

Нагадаємо, 12 грудня в Міністерстві охорони здоров'я оновили стандарт тестування на COVID-19 - ПЛР-тест роблять всім, хто має ознаки респіраторних захворювань.

Відзначимо, що за словами епідеміолога Михайла Фаворова, ПЛР не є хорошим методом діагностики COVID-19.

Також нагадаємо, що втрата нюху у 86% випадків припадає на легку форми COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство