golubovska-rozpovila-v-yakikh-vipadkakh-patsiyenta-prosyat-kupiti-liki-proti-covid-19-za-sviy-rakhunok

Голубовська розповіла, в яких випадках пацієнта просять купити ліки проти COVID-19 за свій рахунок

 • 13140 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. В Україні є спеціальний фонд COVID-19 і в більшості пацієнти забезпечені всім необхідним, але бувають ситуації, коли пацієнтові необхідний препарат, якого немає в лікарні в наявності, і тоді його просять купити за свій рахунок. Про це в ефірі телеканалу "112" заявила інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська, повідомляє УНН.

"У нас є ковідний пакет, хворі у нас в основному всім забезпечені: антибіотиками, розчинами, гормонами - це так. Але є нестандартні ситуації, які не входять до цього ковідного пакету, тому іноді так. Можливо, десь зловживають, у нас завжди скрізь можна знайти зловживання. Тому, якщо пацієнту говорять щось купити іноді, але вибачте, але це теж не можна нагнітати, що там такі-сякі. Але ось як лікувати якщо ти розумієш, що хворому потрібні такі ліки, яких немає в лікарні. А знаєте чому їх немає в лікарні? А тому що кілька років тому створили Національний перелік лікарських засобів, і зараз будь-який медичний заклад може купити тільки те, що входить до цього переліку, а цей перелік становили абсолютно не фахівці", - зазначає вона.

Нагадаємо, за словами Ольги Голубовської, ті лікарняні ліжка, які хотіли скоротити в 5 разів під час медреформи, зараз рятують життя. 

Українські Національні Новини

Суспільство