golubovska-u-nabu-zhvavo-vzyalisya-za-spravu-stepanova-a-na-zlochini-sprunivskogo-moz-ochi-zakrili

Голубовська: у НАБУ жваво взялися за "справу" Степанова, а на злочини "супрунівського" МОЗ очі закрили

 • 13930 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У НАБУ жваво відреагували на "вакцинну справу" проти Степанова, відкриту за заявою власної ж Ради громадського контролю. Але при цьому не бачать злочинів, задокументованих офіційно у звітах Рахункової палати, проти МОЗ часів міністра Уляни Супрун. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська, передає УНН.

Цитата

"Якась дуже жвава реакція НАБУ (за заявою ВЛАСНОЇ РГК - Ради громадського контролю) проти Степанова, однак вперто ніхто з уповноважених органів не бачить заяви про злочини, зафіксовані у звітах Рахункової палати супрунівського МОЗу. На мільйони гривень закуплено нікому не потрібні лікарські засоби для лікування важких хворих, прострочені або з обмеженим терміном придатності ліки, кудись зникли 17 млн гривень, виділені на реєстр з трансплантації і тд ... Але - наполеглива тиша, ні тобі засідань комітету, ні НАБУ, ні СБУ - нікому нічого не треба", - написала вона.

Деталі

Голубовська обурилася тотальною вибірковістю правоохоронних органів і народних депутатів, які як у випадку з Супрун при наявності доказової бази у вигляді звітів Рахункової палати, не помічають справжніх правопорушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинна справу НАБУ - це політична акція: експерт про замовний характер розслідування

"Ось цікаво, за що це така індульгенція цим особам? І за які такі заслуги перед вітчизною? І чим раптом Степанов знову не догодив? Може, єдине чим - пручається постійному суцільному саботажу в будь-якому питанні з боку "експертів", які не закінчили інтернатуру, або взагалі з екзотичною освітою і досвідом роботи. До речі, це все теж є у звітах Рахункової палати. Ні, я за те, щоб всі несли відповідальність, якщо що. Але всі. А то якось не по-європейськи. Розправою попахує", - наголосила вона.

Наостанок Голубовська запропонувала НАБУ і нардепам з антикорупційного та медичного комітетів ВР зайнятися справою і не заважати лікарям рятувати українців від COVID-19. Так, вона попросила їх для початку проінформувати платників податків про результати розслідування у справах про корупцію в Міністерстві охорони здоров'я Супрун.

Свій пост Голубовська супроводила символічним фото з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим.

"Фото дуже символічно - я і професор Дубров за спиною у міністра в одному з регіонів України. Всю пандемію поруч, всі рішення разом", - написала вона.

Нагадаємо

Звернення Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро стало підставою для відкриття кримінального провадження, в рамках якого НАБУ розслідує закупівлю Україною вакцин від коронавірусу.

Крім того, як стало відомо УНН, у НАБУ надійшло звернення керівництва ДП "Медичні закупівлі", яке намагається перекласти відповідальність за зірвані поставки медпрепаратів на керівництво Міністерства охорони здоров'я, хоча саме "Медзакупки" безпосередньо займається цим питанням.

Українські Національні Новини

Політика