golubovska-vistupila-za-virobnitstvo-v-ukrayini-vlasnikh-vaktsin

Голубовська виступила за виробництво Україною власних вакцин

 • 22367 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Головний інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська заявила, що Україна повинна сама випускати вакцини і у неї ще є для цього ресурс. Про це вона сказала в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

Цитата:

"Моє таке переконання і я прихильник того, щоб ми самі випускали свої вакцини. Ось самі. У нас є на це, ще залишився ресурс, ще не добили його остаточно, у нас є фахівці і у нас є потужності. Хоча б може на майбутнє, але принаймні політика", - сказала Ольга Голубовська.

Інфекціоніст зазначила, що не розуміє, чому Україна повинна купувати вакцину в Індії, невже вона не може зробити її сама.

Що було раніше

Раніше Голубовська відзначала, що в питанні вакцинації держава повинна шукати вигоду для громадян.

Відзначимо, раніше професор і доктор медичних наук Михайло Фаворов заявив, що для старту клінічної фази випробувань української вакцини на людях необхідно налагодити виробництво 100 тисяч доз вакцинного препарату. Тому без фінансування дорогої третьої фази клінічних випробувань проект поки перебуває на паузі. 

Раніше Президент України Володимир Зеленський особисто заявив про готовність випробувати на собі українську вакцину після заключної фази клінічних випробувань. При цьому бюджетом України на 2021 рік виробництво вітчизняної вакцини від "ковіда" не передбачено.

Українські Національні Новини

Політика