goncharuk-anonsuvav-rekordno-malu-platizhku-za-lyutiy

Гончарук анонсував "рекордно малу" платіжку за лютий

 • 13980 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У лютому очікується суттєве зменшення цифри у платіжці за комунальні послуги - очікується, що теплокомуненерго отримують можливість зменшити для людей платіжку навіть до 40%. Про це під час брифінгу заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"За лютий місяць українці заплатять, можливо, рекордну малу цифру, малу платіжку не лише цю зиму, а й за останні роки… У нас фактично витрати, які понесли домогосподарства і люди, що живуть у багатоквартирних будинках, значно менше, ніж минулої зими. Це перший хороший сигнал", - зазначив він.

За його словами, через зменшення ціни на газ теплокомуненерго має можливість зменшити ціну на газ для людей.

"У лютому місяці газ коштував значно дешевше, ринок був сприятливий, ми очікуємо, що послуги комунальної "газ" буде менше, ніж 4 тис. гривень – це менше, ніж в грудні і листопаді, і очікуємо, що теплокомуненерго, вони отримують можливість поставити і зменшити для людей платіжку, навіть до 40%", - додав він.

За даними Нафтогазу, у лютому 2020 року оптова ціна на газ для населення становитиме 3950 грн за тис. куб. м (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування). Це на 15% менше, ніж у січні.

Нагадаємо, у 2020 році уряд має намір просунутись у плані побудови ефективних енергетичних ринків.

Українські Національні Новини

Економіка