goncharuk-khoche-zniziti-vitrati-ukrayintsiv-na-komunalku-do-15-simeynogo-byudzhetu

Гончарук хоче знизити витрати українців на комуналку до 15% сімейного бюджету

 • 16535 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав метою свого Кабміну зниження витрат українців на комунальні послуги до 15% сімейного бюджету. Підключити для досягнення цього хоче і термомодернізацію житлових будинків. Про це очільник уряду написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Найефективніший спосіб знизити вартість на тепло в платіжці – підвищити енергоефективність будівель. У платіжці дві складові – ціна тепла й обсяг споживання. Суттєво зменшити споживання можна коштом енергоефективних заходів. Економія від 25% до 60% тепла — веде до зменшення суми у платіжці", - написав Гончарук.

З його слів, у 2020 "на повну потужність" запрацює Фонд енергоефективності за новим принципом: "згори-донизу". "До урядової ініціативи термомодернізувати якомога більше багатоквартирних будинків у цьому році вже долучились представники 31 міст з 18 областей України", - додав Прем'єр.

"Мета уряду – зробити так, щоб витрати людей на комунальні послуги були не більше 15% сімейного бюджету", - підсумував Гончарук.

Напередодні під головуванням Президента Зеленського відбулася нарада з питань тарифів на послуги теплопостачання для населення та реалізації програми енергоефективності у житловому фонді.

Після цього Зеленський доручив вирівняти по Україні зменшення платіжок за тепло до 25-30%.

Українські Національні Новини

Економіка