goncharuk-poyasniv-chas-pributtya-v-novi-sanzhari

Гончарук пояснив час прибуття в Нові Санжари

 • 27910 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на ранковому засіданні Верхової Ради під час розгляду звіту уряду заявив, що вилетів до Нових Санжар одразу, коли "стало зрозуміло, що там може бути серйозне протистояння з людьми", які протестували щодо прибуття евакуйованих з Китаю українців, передає кореспондент УНН.

"Держава – це великий апарат. Для того щоб наших громадян прийняти і вони були в безпеці, було зроблено все необхідне. У нас у двох аеропортах – Харкові та Києві, були готові спеціальні колони для того, щоб і з одного і з іншого боку можна було провести в об’єкти. Було як мінімум два об’єкти, які готові були прийняти цих людей. Праця була заздалегідь спланована. На місці знаходились міністри, які відповідали за організацію тієї чи іншої частини роботи. Я вилетів туди одразу, як тільки стало зрозуміло, що там може бути серйозне протистояння з людьми. Слава Богу, коли я прилетів, буквально у той же момент ситуацію з людьми вдалося вирішити", - сказав Гончарук, відповідаючи на питання щодо свого візиту в Нові Санжари після подорожі до Чернігівської області.

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області.

Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Зі слів Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що прибув на місце подій через 12 годин після початку протестів, наразі ситуація у Нових Санжарах під контролем уряду.

Українські Національні Новини

Політика