goncharuk-pro-situatsiyu-v-novikh-sanzharakh-peredbachayu-scho-provokatsiyi-prodovzhatsya

Гончарук про ситуацію в Нових Санжарах: передбачаю, що провокації продовжаться

 • 20986 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що вчорашна події у Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни проти України, і провокації продовжаться. Про це він заявив у Верховній Раді на ранковому засіданні під час розгляду звіту уряду, передає кореспондент УНН.

"Події, які вчора відбувались – не можу окремо на цьому не зупинитись. На мою думку, вони є наслідком в тому числі і інформаційної війни, яка продовжується щодо нашої країни зсередини і ззовні. Я передбачаю, що провокації продовжаться. У нас уже сьогодні є інформація про те, що нібито громадянка Китаю, яка 5 днів назад прибула в Україну літаком, побула 4 дні в Києві і виїхала поїздом в Москву, на кордоні з РФ була нібито зупинена і там нібито були виявлено який вірус, вони нібито щось досліджували. Я думаю, інформаційне поле будуть продовжувати розкачувати, щоб створити паніку, зневірити населення, посіяти недовіру і розбрат", - сказав прем’єр.

Уряд, Президент, команда Президента і парламент, з його слів, зробили "все залежне від нас і достатньо для того, щоб громадяни, і евакуйовані, і на території України, були в безпеці".

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області.

Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Зі слів Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що прибув на місце подій через 12 годин після початку протестів, наразі ситуація у Нових Санжарах під контролем уряду.

Українські Національні Новини

Політика