goncharuk-prokomentuvav-spravu-pro-mozhlive-povernennya-privatbanku-eksvlasnikam

Гончарук прокоментував справу про можливе повернення ПриватБанку ексвласникам

 • 12417 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Рішення у кейсі ПриватБанку наразі перебуває у площині судів, і останні мають бути незалежними, адже якщо в судовий процес втручаються політики – в таку країни не прийдуть інвестиції. Про це заявив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час під час виступу на форумі Re:Think. Invest in Ukraine в Маріуполі, передає кореспондент УНН.

"Якщо у когось є чутки, що команда Президента, команда уряду, загалом нова команда має намір повернути ці банки (зокрема, ПриватБанк - ред.) попереднім власникам або вирішити це питання за рахунок платників податків – це неправда... Ми розуміємо, що макростабільність країни залежить від того (якщо люди не побачать, що правила змінилися), що не можна просто взяти, і за рахунок платників податків спробувати вирішити всі проблеми. Якщо люди не побачать, що правила змінилися, то інвестиції сюди не прийдуть. Макростабільність для нас та інтереси платників податків є ключовими. З приводу деталей. Зараз рішення в кейсі ПриватБанку знаходяться в площині судів. Суди мають бути незалежними, як і будь-яка гілка влади. Якщо в судовий процес втручаються політики – в таку країни не прийдуть інвестиції. Ми хочемо максимально швидко реформувати судову систему", - заявив Гончарук.

ПриватБанк був націоналізований 2016 року. 18 квітня 2019 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Також суд ухвалив ще одне рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку не на користь держави - щодо переліку пов'язаних з банком фізичних та юридичних осіб. НБУ зокрема оскаржив рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку. 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що у питанні приватизації ПриватБанку буде захищати Україну.

В Офісі Президента вказали, що ухваливши рішення про націоналізацію, держава вклала у ПриватБанк 155,3 млрд грн, що дозволило зберегти кошти українців, і заявили, що вважають, що "які б не були рішення судів, немає жодних підстав для повернення державного ПриватБанку колишнім акціонерам".

Українські Національні Новини

Економіка