goncharuk-rol-derzhavi-v-ekonomitsi-maye-zmenshuvatis

Гончарук: роль держави в економіці має зменшуватись

 • 12033 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Український уряд вважає, що роль держави в економіці має зменшуватись, а роль українця в економіці – збільшуватись. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, передає кореспондент УНН.

"Наш уряд точно не боїться і точно готовий приймати рішення. Ми маємо намір скасовувати бар’єри і обмеження. Ми вважаємо, що ці "здобутки" 19-20 сторіччя, як жорсткі обмеження на продаж активів, землі, обмеження руху капіталів, жорсткі обмеження для регулювання ринку праці – все це має піти в минуле", - сказав прем’єр.

З його слів, цьому нема місця в майбутньому, уряд в цьому переконаний і готовий за це боротись.

"Друга важлива складова – ми маємо вірити українцям, вірити в те, що вони – підприємливі, розумні, чесні. Ми в це віримо, тому вважаємо, що роль держави в економіці має зменшуватись, а роль українця в економіці – збільшуватись. Тому ми послідовно, але максимально швидко звільнятимемо місце в економіці для українців. Тому приватизація – це ще один наш пріоритет, і тому ми будемо робити все від нас залежне, щоб реалізувати його максимально швидко", - зазначив він.

Гончарук зазначив, що нещодавно запропонував парламенту нового менеджера для фонду державного майна.

"Переконаний, за всі ці роки у нас не відбувалось чесної приватизації, тому що кожен намагався щось собі урвати. З нами так не буде", - додав він.

Нагадаємо, уряд прийняв рішення взяти кредит від Європейського інвестиційного банку у розмірі 450 млн євро на розвиток доріг.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Гончарук: роль держави в економіці має зменшуватись

     • 12033 переглядiв

    На Львівщині поїзд насмерть збив людину

     • 15509 переглядiв

    Українців попередили про слабку видимість через тумани

     • 19201 переглядiв

    Cьогодні День української писемності й мови

     • 47339 переглядiв

    П'ять клубів достроково пробилися в плей-офф Ліги Європи

     • 13856 переглядiв

    ООС: бойовики 11 разів обстріляли українські позиції

     • 14012 переглядiв