goncharuk-rozpoviv-chomu-v-ukrayini-nedovikonannya-po-dokhodakh-u-sichni

Гончарук розповів, чому в Україні недовиконання по доходах у січні

 • 20852 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Головною причиною недовиконання доходів у січні стали суттєві зміни макроекономічних показників порівняно з прогнозом уряду, який був затверджений у жовтні минулого року, а також зменшення надходжень з енергетичної сфери через теплу зиму. Про це прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів під час години запитань до уряду в Раді, передає кореспондент УНН.

Так, він зазначив, що Міністр фінансів Оксана Маркарова вже публічно відповідала, чому в нас недовиконання по бюджету.

"Перш за все це спричинено тим, що бюджет в нас зібраний на курсі 27 - відповідно до макропрогнозу, який був підготований у жовтні. Зараз середній курс в січні в нас був 24,1 – це головна причина, чому цифри різняться. Це об’єктивна обставина", - розповів Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркарова розповіла про причини недовиконання доходів на митниці.

Він вважає, що таких факторів ще багато, і він відносить до них зменшення надходжень від цілої енергетичної величини.

"Друге: в нас тепла зима. Це означає, що енергетика працює менше, спалюється менше енергоносіїв, імпортується-експортується менше газу. Це означає, що зменшується надходження від цілої величини. І таких факторів є 4-5 ще, кожен з них об’єктивний. Готові детально про це відзвітуватися, провести з вами нараду", - повідомив прем’єр.

Також Гончарук повідомив, що вже зустрічався з керівниками фракцій і детально вже пояснював ці обставини.

"І керівник митниці, і керівник податкової, і міністр фінансів, і я особисто – готові провести зустріч і детально розкласти всю історію з бюджетом по поличкам", - резюмував прем’єр.

Нагадаємо, Мінфін починає підготовку 3-річної бюджетної декларації.

Як раніше повідомлялося в УНН, що податкові надходження до загального фонду Державного бюджету за результатами 2018 року були на 8,1 млрд грн нижчими за планові, сягнувши 716,6 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка