goncharuk-u-radi-rozpoviv-chi-bude-kabmin-koreguvati-derzhbyudzhet-tsogo-roku

Гончарук у Раді розповів про плани коригування Держбюджету цього року

 • 12516 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на ранковому засіданні Верхової Ради у п'ятницю, 21 лютого, під час розгляду звіту уряду заявив, що у 2020 році уряд буде переглядати макроекономічний прогноз і повертатись до коригування державного бюджету в цьому році, передає кореспондент УНН.

"Аналітики завжди прогнозують розвиток економіки. Потім з’являються фактори, які змінюють тенденцію. Минулий макропрогноз був опублікований 10 жовтня. У нас не було інформації, наприклад, чи буде контракт (на транзит газу – ред.) чи не буде. А це істотним чином впливає на макроекономічну ситуацію", - сказав Гончарук.

З його слів, МВФ і ВБ також корегують прогноз в залежності від того що відбувається.

"Навіть коронавірус, як явище в світі, впливає на економіку і може бути підставою для перегляду макропрогнозу. Звичайно, треба його переглядати, міністерство економіки вже над цим працює. Я думаю, десь в найближчі тижні ми вийдемо з новим макропрогнозом на цей рік. І, звичайно, весною нам потрібно буде повертатись до перегляду... До того, щоб подивитись ще раз, з огляду на цей макропрогноз, на державний бюджет. У нас зовсім інший курс гривні, ніж той, який закладався у жовтні, інші ціни на енергоресурси… Дійсно, макропрогноз буде переглядатись і дійсно, ми будемо повертатись до корегування державного бюджету в цьому році", - додав прем’єр.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Раді почали заслуховувати звіт Кабміну: Гончарук розповів про результати аудиту держави та про генеральний план країни. Також він запропонував провести окремі слухання в парламенті щодо медреформи.

Українські Національні Новини

Економіка