goncharuk-v-ukrayini-retelno-pereviryatimut-litaki-z-usikh-krayin-de-viyavili-koronavirus

Гончарук: в Україні ретельно перевірятимуть літаки з усіх країн, де виявили коронавірус

 • 15166 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Через швидке поширення коронавірусу в Італії, Україна поширює засоби безпеки, а саме розповсюджує ретельну перевірку на літаки з усіх країн, де були зафіксовані інфіковані, а також на пропускний пункт на Закарпатті, куди можуть також в'їхати з Європи. Про це під час брифінгу про недопущення коронавірусу на територію України повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

“Сьогодні, у зв’язку з тим, що в Італії новий виток розвитку захворювання зафіксований, ми прийняли рішення про те, що пасажири, що прибуватимуть прямими літаками з усіх країн, де зафіксовані підтверджені випадки захворювання — вони будуть перевірятись в тому самому режимі, в якому раніше перевірялись лише рейси з азійського напрямку. Тобто ми поширюємо заходи безпеки”, — розповів Гончарук.

Прем’єр повідомив, що окрім перевірок в аеропортах, на часі й автобусне сполучення.

“Окрім перевірок в аеропортах — у нас багато громадян України перебуває в Італії, і приїжджає не літаками, а автобусами через Закарпаття — через пропускний пункт Тиса. Ми зараз організували роботу і, буквально, з завтрашнього дня там також будуть вжиті аналогічні заходи безпеки. Сьогодні туди вирушає керівник Державної прикордонної служби, щоб проконтролювати роботу”, — повідомив прем’єр.

Нагадаємо, що в Італії зафіксована вже шоста жертва коронавірусу.

Як повідомив посол України, 24 лютого, станом на 18:00 в Італії зафіксовано 229 інфікованих на коронавірус, з них 172 - в регіоні Ломбардія. Українців серед інфікованих немає.

Українські Національні Новини

Політика