goncharuk-zaklikav-shvetsiyu-pidtrimati-ukrayinu-v-ramkakh-novoyi-strategiyi-dopomogi-skhidniy-yevropi

Гончарук закликав Швецію підтримати Україну в рамках нової стратегії допомоги Східній Європі

 • 11023 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів зустріч із міністром Швеції з питань міжнародного співробітництва в цілях розвитку Пітером Ерікссоном. Під час зустрічі Гончарук закликав підтримати Україну в рамках нової Стратегії допомоги для країн Східної Європи на період 2021-2027 років, яку розробляє Швеція. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт уряду.

"Ми очікуємо, що Уряд Швеції зможе передбачити у цій Стратегії потреби України. Зокрема, ми плануємо відкриття Офісів з питань європейської інтеграції в регіонах України і високо би оцінили підтримку цієї ініціативи", - йдеться у повідомленні.

Прем’єр висловив сподівання, що Швеція підтримає особливий формат партнерства для України та інших асоційованих країн як учасників Східного партнерства.

Крім цього, Гончарук порушив питання щодо Угоди ACAA – так званого "промислового безвізу" – ще одного кроку на шляху до майбутнього України, цілковито інтегрованого до якісних політичного та економічного середовища Європейського Союзу.

Зазначається, що в ході зустрічі сторони обговорили можливість започаткування та поглиблення співпраці в питаннях зміни клімату, енергоефективності та енергетичної безпеки в регіоні.

"Україна зацікавлена в зміцненні співпраці з питань екологічної та енергетичної безпеки зі Швецією. Ми цінуємо допомогу вашого Уряду у створенні системи моніторингу та оцінки стану атмосферного повітря, а також в імплементації Директиви ЄС про оцінку впливу окремих державних та приватних проектів на навколишнє середовище, яка є невід’ємною частиною Угоди про асоціацію", - зазначив Гончарук.

У свою чергу міністр Ерікссон завірив прем’єра у подальшому зміцненні співпраці між нашими країнами.

Прем’єр-міністр України також привітав запланований на грудень візит Прем’єр-міністра Швеції до України.

Раніше УНН повідомляв, що Гончарук прокоментував закриття найбільшої тютюнової фабрики у Прилуках.

Українські Національні Новини

Політика