goncharuk-zakon-pro-status-veteraniv-vnesut-nayblizhchim-chasom

Гончарук: закон про статус ветеранів внесуть найближчим часом

 • 6841 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Новий законопроект про статус ветеранів та їхні соціальні гарантії внесуть на розгляд Верховної Ради найближчим часом. Про це заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Найближчим часом внесемо новий закон про статус ветеранів та їхні соціальні гарантії. У документі чітко пропишемо формулювання поняття "члени сімей загиблих в АТО/ООС" та соціальні гарантії для них", - повідомив очільник уряду за підсумками вчорашньої зустрічі із членами родин загиблих під час бойових дій на Донбасі.

Він зауважив, що доопрацювати разом із профільним міністерством законопроект президент доручив до 15 листопада. "Голова держави в свою чергу готовий надати йому статус невідкладного", - відзначив Гончарук.

Прем'єр зауважив, що в Україні створять Раду родин загиблих при Мінветеранів.

"Також із профільним міністром ми ознайомимось з усіма справами, які стосуються родин загиблих, та найближчим часом допоможемо їх вирішити. Всі питання щодо, на думку родин, фактів незаконного розслідування загибелі військовослужбовців будуть під моїм особистим контролем", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук і міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда у понеділок, 14 жовтня, ввечері провели зустріч з рідними військових, які загинули під час бойових дій у зоні проведення АТО/ООС.

Українські Національні Новини

Політика