goncharuk-zapevniv-pro-gotovnist-ukrayini-do-opalyuvalnogo-sezonu

Гончарук запевнив про готовність України до опалювального сезону

 • 8778 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук перевірив готовність до опалювального сезону разом з міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем та першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергієм Переломою. Про це повідомляє УНН з посиланням на уряд.

"У наших підземних сховищах достатньо газу – рекорд за останні роки, понад 21 млрд куб. м. Задіяні всі 11 газових сховищ, – зазначив Глава уряду. – Нафтогаз та Укртрансгаз провели моделювання усіх можливих критичних ситуацій. Від поганої погоди до припинення транзиту. Тепло в оселях українців буде: всі структури абсолютно підготовлені".

Олексій Гончарук наголосив, що уряд працює над тим, щоб продовжився транзит, тривають тристоронні переговори. Впровадження європейських газових правил щодо розділення транспортування та реалізації газу (анбандлінг) – перевага на переговорах, що підсилює позицію України.

"Транзит дає нам 2-3 млрд доларів на рік, гарантує енергетичну безпеку Європи, посилює нашу стійкість на міжнародній арені", – зазначив Прем’єр-міністр.

Глава уряду підкреслив, що українська газотранспортна система залишається у державній власності на 100% .

Водночас глава уряду акцентував на важливості впровадження європейських газових правил та висловив сподівання, що 31 жовтня Верховна Рада України підтримає у другому читанні законопроект 2239-1 про анбандлінг.

Нагадаємо, опалення включили у 57% житлових будинків по Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство