goncharuk-zapevniv-scho-sistemne-reyderstvo-v-ukrayini-pripinilosya

Гончарук запевнив, що системне рейдерство в Україні припинилося

 • 11470 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. В Україні припинилося системне рейдерство, проте бувають поодинокі випадки. Про це під час відкриття Офісу протидії рейдерству повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"Станом на сьогодні, на ринку припинилося системне рейдерство, в тому вигляді, в якому воно було раніше, коли втрачалися документи, чорні реєстратори переписували в реєстрі права власності на іншого суб’єкта – все це пішло в минуле. Якщо такі випадки залишаються, то вони поодинокі. То на ці випадки реагує Міністерство юстиції", - зазначив він.

Гончарук додав, що головна мета – реагувати на такі випадки протягом доби.

"Наша мета реагувати на такі випадки протягом доби. Та задача, яка зараз стоїть – максимальних захист права власності людина, яка володіє бізнесом", - пояснив Прем’єр-міністр.

Він додав, що без захисту права власності не буде економічного зростання.

"Якщо у вас виникає така ситуація – звертайтеся. Зараз у Міністерстві юстиції можна знайти справжній захист. Без захисту права власності не буде ніякого економічного зростання", - підкреслив Гончарук.

"Тут (в Офісі протидії рейдерству - ред.) побудований маленький адміністративний суд. Куди людина, у випадку, якщо її права порушені, може прийти й оскаржити дії реєстратора, і швидко отримати справедливе рішення, яке за формальними ознаками написане, а яке відновлює порушене право", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про заходи щодо протидії рейдерству”. Як повідомили у пресслужбі Глави держави, документ містить набір інструментів, що будуть впроваджені найближчим часом для належного захисту власників бізнесу та протидії позбавленню їх майнових прав. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Донбасі загинув цивільний

     • 9371 переглядiв

    Зеленський закликав парламент скасувати "соєві правки"

     • 9892 переглядiв

    У сутичках під ВР постраждали 23 поліцейських

     • 12494 переглядiв