goncharuk-zayaviv-scho-evakuatsiya-gromadyan-iz-kitayu-proyshla-uspishno

Гончарук заявив, що евакуація громадян із Китаю пройшла успішно

 • 19280 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Евакуація громадян із Китаю на тлі розповсюдження нового смертельного коронавірусу відбулася успішно. Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій громадяни не мають. Про це прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Евакуація відбулася успішно. Усі пасажири, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються задовільно, їх оглянули медики. Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій не мають", - написав Гончарук.

Гончарук нагадав, що літак спецрейсу здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль для дозаправки і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків.

"Там буде вжито усіх можливих заходів з дотримання безпеки пасажирів, членів екіпажу та працівників аеропорту. Борт буде розміщено на окремій ізольованій стоянці. Всі процедури (паспортний контроль, митні формальності) будуть виконані біля трапу літака", - зазначив Гончарук.

Також, Гончарук повідомив, що далі 45 українців та 27 іноземних громадян, екіпаж літака та супроводжуючі особи будуть доставлені спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавській області.

"Ми керуємось єдиною метою — безпекою людей. Тому жодної загрози для перебуваючих там і оточуючих об'єкт не несе. Він пройшов перевірку епідеміологів і відповідає всім вимогам ВОЗ", - написав Гончарук.

Окрім того, Гончарук закликав громадян України не піддаватися на провокації, дотримуватися публічного порядку і безпеки, із розумінням поставитися до ситуації і наших громадян та іноземців, які потребують допомоги держави Україна у складній ситуації.

Нагадаємо, дозаправка літака з евакуйованими з Китаю українцями в аеропорту "Бориспіль" завершилася.

Також повідомлялося, що спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області.

Як повідомлялося раніше в УНН, літак із евакуйованими українцями після дозаправки вилетів із Борисполя.

Українські Національні Новини

Політика