gonkong-prosit-yaponiyu-skasuvati-pospishni-covid-obmezhennya

Гонконг просить Японію скасувати "поспішні" Covid-обмеження

 • 648856 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Влада Гонконгу в середу звернулася до Японії з проханням зняти обмеження на прямі рейси з міста, які були введені після різкого збільшення випадків захворювання на коронавірус у материковому Китаї. Про це УНН інформує з посиланням на The Japan Times.

Місто ввело аналогічні обмеження під час своєї власної боротьби з Covid, включаючи заборони на перевезення пасажирів з позитивним результатом на вірус та обмеження на поїздки для країн із великими спалахами.

Японія стала однією з перших країн, які цього тижня ввели обмеження на поїздки для Китаю, оскільки кількість заражень на материку різко зросла після скасування пекінської стратегії боротьби з коронавірусом. Вони включають обмеження прямих рейсів з Гонконгу в чотири аеропорти: Наріта і Ханеда в Токіо, Кансай в Осаці та Тюбу в Нагої.

Деталі

У середу транспортний департамент Гонконгу заявив, що "дуже розчарований поспішним рішенням японської влади у розпал туристичного сезону".

Департамент заявив, що зв'язався з консульством Японії в Гонконгу, щоб "урочисто вимагати" скасування рішення, яке набирає чинності з п'ятниці.

Там додали, що авіакомпанії все ще можуть доставляти порожні літаки в аеропорти з обмеженим доступом, щоб забрати пасажирів, що застрягли, найближчими днями.

Додамо

У Японії, яка у жовтні скасувала власну заборону на в'їзд із-за кордону, також спостерігається значний сплеск поїздок.

У травні цього року в аеропортах Японії було зареєстровано лише 700 прильотів із Гонконгу. До листопада це число підскочило до 83 тисяч.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Гонконг просить Японію скасувати "поспішні" Covid-обмеження

     • 648856 переглядiв

    Косово закрило головний прикордонний перехід із Сербією

     • 262563 переглядiв

    У Саудівській Аравії вилучено 30 тонн наркотичного ката

     • 311062 переглядiв