gonkongskiy-nezalezhniy-novinniy-portal-zayaviv-pro-zakrittya-na-tli-pridushennya-inakomislennya

Гонконгський незалежний новинний портал заявив про закриття на тлі придушення інакомислення

 • 27958 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Гонконгський незалежний новинний онлайн-портал Citizen News заявив у неділю, що припинить свою діяльність з вівторка у зв'язку з погіршенням медійного середовища в місті, яке знаходиться під владою Китаю, і для забезпечення безпеки своїх співробітників. Про це пише УНН з посиланням на Reuters та АР.

Деталі

Коли Гонконг повернувся під китайськогу правління в 1997 році, йому було обіцяно, що буде захищено широкий спектр індивідуальних прав, включаючи свободу преси. Але продемократичні активісти та правозахисні групи кажуть, що свободи були підірвані, зокрема, після того, як Пекін запровадив до Гонконгу закон про національну безпеку у 2020 році.

Влада Гонконгу відкидає ці твердження, а міський уряд заперечує переслідування ЗМІ.

Citizen News заявляє, що не має партійної приналежності та прагне просувати основні цінності Гонконгу, такі як свобода, відкритість, різноманітність та інклюзивність.

Що було раніше

Citizen News - третє видання, закрите за останні місяці, після продемократичної газети Apple Daily та онлайн-сайту Stand News. Пекін ввів у дію масштабний закон про національну безпеку після масових демократичних протестів у 2019 році.

Закриття Citizen News, сталося через кілька днів після того, як влада здійснила рейд на Stand News і заарештувала семеро людей, включаючи редакторів і колишніх членів ради директорів, за звинуваченням у змові з метою публікації крамольних матеріалів. Того ж дня Stand News оголосив про припинення роботи.

Двом колишнім редакторам Stand News пізніше було пред'явлено офіційні звинувачення у підбурюванні до заколоту.

У грудні опозиція була виключена з виборів відповідно до нового закону, який піддав усіх кандидатів перевірці на лояльність, а пам'ятники, присвячені кривавим репресіям на площі Тяньаньмень у 1989 році в Пекіні, були знесені.

Уряд США та інші західні країни засудили скорочення свободи преси та громадянських свобод, які Пекін обіцяв підтримувати протягом 50 років після передачі Гонконгу у 1997 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу