google-pogrozhuye-zablokuvati-sviy-poshukovik-v-avstraliyi

Google погрожує заблокувати свій пошуковик в Австралії

 • 26030 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН.  У компанії Google заявили, що заблокують свою пошукову систему в Австралії у разі ухвалення нового закону про медіаринок. Про це повідомляє Reuters, інформує УНН.

Що передувало

Як пише Reuters, Австралія має намір прийняти закон, який зобов’яже інтернет-гігантів (таких як Google та Facebook) платити австралійським виданням гонорари за розміщення новинного контенту на своїх платформах. Новий законопроект про медіаринок став фактичною відповіддю на становище, яке австралійські ЗМІ вважають "несправедливим". Вони піддають критиці інтернет-гігантів за те, що ті отримують прибуток із демонстрації новинного контенту і при цьому ніяк не стимулюють фінансово самі видання.

Цитата:

"З огляду на некеровані фінансові та операційні ризики, якщо ця версія кодексу стане законом, це не дасть нам реального вибору, окрім як припинити надавати доступ до пошуковика Google в Австралії", - сказала Мел Сільва, керуючий директор Австралії та Нової Зеландії.

Деталі

Заява від Google викликала різку реакцію австралійського прем'єр-міністра Скотта Моррісона, який сказав, що країна встановлює свої правила щодо того, "що відбувається в Австралії".

"Ми дуже раді тим, хто хоче працювати у цьому напрямку в Австралії. Але ми не реагуємо на погрози", - сказав Моррісон журналістам.

Також у Google назвали закон надто широкопрофільним і заявили, що без його доопрацювання це нестиме ризики для компанії.

"Компанія не розкриває інформацію про продажі з Австралії, але пошукова реклама є її найбільшим фактором доходу та прибутку у всьому світі", - пише видання.

Як повідомлялося раніше в УНН, антимонопольне відомство ЄС зацікавилося рекламними сервісами Google.

Українські Національні Новини

Новини Світу