google-zapuskaye-vlasniy-chat-bot-na-osnovi-shtuchnogo-intelektu-konkurenta-chatgpt

Google запускає власний чат-бот на основі штучного інтелекту - конкурента ChatGPT

 • 906529 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Технологічний гігант Google запускає власного чат-бота на основі штучного інтелекту, що стане конкурентом ChatGPT від OpenAI, підтримуваної Microsoft, повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Компанія заявила, що Bard буде використовуватися групою тестувальників, перш ніж він буде представлений громадськості протягом найближчих тижнів.

Bard побудований на існуючій великій мовній моделі Google Lamda, яку один інженер описав як настільки людську у відповідях, що він вважав її розумною.

Платформа спочатку працюватиме на «полегшеній» версії Lamda, яка вимагатиме менше енергії, щоб більше людей могли використовувати її одночасно, сказав глава Google Сундар Пічаї.

Технологічний гігант також анонсував нові інструменти штучного інтелекту для своєї пошукової системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google після прориву Microsoft інвестує 300 млн дол. у стартап зі штучного інтелекту

Доповнення

Чат-боти зі штучним інтелектом призначені для відповідей на запитання та пошуку інформації. ChatGPT – найвідоміший приклад. Вони використовують те, що знаходиться в Інтернеті, як величезну база знань, хоча є побоювання, що це може також включати образливі матеріали та дезінформацію.

Оголошення Google послідувало за численними чутками про те, що Microsoft збирається впровадити чат-бота ChatGPT зі штучним інтелектом у свою пошукову систему Bing після багатомільярдних інвестицій в фірму OpenAI, що стоїть за ним.

ChatGPT може відповідати на запитання та виконувати запити у текстовій формі на основі інформації з Інтернету.

Як зауважує видання, кінцева мета чат-ботів полягає у пошуку в Інтернеті, вважають експерти, - заміна сторінок веб-посилань однією остаточною відповіддю.

Українські Національні Новини

Технології