gotuyutsya-do-deeskalatsiyi-u-genshtabi-otsinili-ymovirnist-napadu-z-bilorusi

"Готуються до ескалації": у Генштабі оцінили ймовірність нападу білорусі

 • 267454 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Спільна діяльність російських та білоруських військ вказує на підготовку до ескалації, однак військові маневри свідчать про те, що наразі білорусь не планує нападати на Україну. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального Штабу ЗСУ Олексій Громов, передає УНН.

Цитата

"Діяльність російських і білоруських збройних сил та силових структур вказує на системну підготовку до ескалації. За наявною інформацією, офіцери збройних сил рф беруть участь в оцінці готовності військових частин Гродненської, Брестської та Гомельської областей. Загалом сплановано оцінити готовність західного регіону до приведення в бойову готовність під виглядом тренувань. Водночас приховані заходи військового характеру, як переміщення особового складу, озброєння і військової техніки, військові маневри з відновлення або облаштування нових об'єктів військової інфраструктури поєднуються із публічними сигналами влади республіки білорусь про відсутність намірів нападати на Україну", – повідомив Громов.

Нагадаємо

Міністерство оборони республіки білорусь опублікувало відеозвернення у відповідь на заклики України не вступати у війну. Зокрема, там згадали про “братні народи” і попросили їх “не провокувати”.

Українські Національні Новини

Війна