gpu-napravila-obvinuvalniy-akt-stosovno-odnogo-z-pidozryuvanikh-po-spravi-t-chornovol

ГПУ направила обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних по справі Т.Чорновол

 • 9461 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Генпрокуратурою завершено досудове розслідування та направлено обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство Тетяни Чорновол. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, передає УНН.

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до Бориспільського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно однієї з цивільних осіб, що обвинувачується у вчиненні у грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Т.Чорновол, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Наразі щодо обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ направила до суду справу щодо мера Бучі

Загалом за вказаним фактом повідомлено підозри 5 особам: стосовно 2 обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, 1 особа перебуває у розшуку, 1 підозрюваний помер. Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчиненого злочину триває.

25 грудня 2013 року, вночі, невідомі жорстоко побили на той час журналістку та активістку Євромайдану Т.Чорновол.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП