gpu-povidomila-pro-pidozru-dvom-eks-pratsivnikam-vischogo-gospsudu

ГПУ повідомила про підозру двом екс-працівникам Вищого госпсуду

 • 9865 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомило про підозру двом колишнім співробітникам Вищого господарського суду за незаконне втручання в авторозподіл справ у змові з головою суду. Про це передає УНН з посиланням на повідомлення Управління спецрозслідувань у Facebook.

В управлінні розповіли, що розслідують кримінальне провадження за фактами створення колишнім керівництвом Вищого господарського суду України злочинної організації з метою вчинення майнових і корупційних злочинів, а також злочинів проти правосуддя.

"У цьому провадженні на підставі зібраних достатніх доказів 26.12.2018 здійснено повідомлення про підозру двом колишнім працівникам Вищого господарського суду України", – зазначили у прокуратурі.

Зокрема, екс-співробітників апарату суду підозрюють у тому, що вони у 2012-2014 роках у змові з головою суду систематично втручалися у систему авторозподілу справ, у результаті чого визначені головою суду господарські справи потрапляли до розгляду на конкретного суддю, і тим самим унеможливлювали участь інших суддів у розподілі справ та їх наступному розгляді, чим також відбувалося втручання в діяльність цих суддів.

Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 (участь в діяльності злочинної організації та участь у злочинах, вчинюваних такою організацією) та частиною 2 статті 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України
Досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вказаних злочинів.

Нагадаємо, у липні 2018 року було завершено досудове розслідування щодо колишнього заступника голови Вищого господарського суду України Артура Ємельянова, підозрюваного у втручанні в діяльність судових органів, автоматизовану систему документообігу, винесенні неправосудних рішень протягом 2010-2014 років. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ритуальні служби приїжджають раніше "швидкої"

     • 19316 переглядiв

    Ломаченко став кращим боксером року за версією Boxingtalk

     • 13936 переглядiв

    Радикальне оновлення в Instagram обурило користувачів

     • 11472 переглядiв

    Україна видала Росії тіло засудженого бойовика "ЛНР"

     • 21961 переглядiв