gpu-povtorno-napravila-zapit-do-ofisu-prezidenta-schodo-zayavi-mendel

ГПУ повторно направила запит до Офісу Президента щодо заяви Мендель

 • 11771 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Генеральна прокуратура України повторно направила запит щодо заяви прес-секретаря Президента України Юлії Мендель про обстріли цивільних об'єктів на окупованій території Донбасу українськими військовими. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Реагуючи на відповідь Офісу Президента України, 9 липня 2019 року Генпрокуратурою повторно направлено запит слідчого у кримінальному провадженні від 29.09.2014 щодо спростування чи підтвердження публічних висловлювань Прес-секретаря Президента України про те, що військовослужбовці Збройних Сил України допускають випадки обстрілів цивільних об’єктів на сході України", - зазначили в ГПУ.

При цьому у відомстві додали, що 6 червня прес-секретар Президента Юлія Мендель під час публічного виступу заявила, що існують випадки коли українські військові, відповідаючи на провокації терористичних угруповань, здійснюють обстріли цивільних об’єктів. Після цього її викликали до Генеральної прокуратури України для допиту як свідка з метою роз’яснення вищевказаних публічних висловлювань.

Під час допиту вона відмовилася надавати показання та вказати джерело оголошеної нею інформації. З огляду на це, під час досудового розслідування виникла необхідність отримання офіційної відповіді від Офісу Президента України стосовно джерела інформації, яку від імені Глави Держави озвучила його прес-секретар. У зв’язку з цим, 3 липня слідчий скерував до Офісу Президента України запит у цьому кримінальному провадженні.

При цьому у відомстві додали, що Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 29.09.2014 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 343, ч. 2 ст. 344, ч. 2 ст. 372, ч. 2 ст. 375, ч. ч. 1, 2 ст. 438, ч. 1 ст. 442 КК України.

Як повідомляв УНН, Офіс Президента повернув до Генпрокуратури запит щодо публічних заяв прес-секретаря Глави держави Юлії Мендель без розгляду.

Раніше у Генеральній прокуратурі підтвердили, що прес-секретар Президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель відмовилася давати свідчення під час допиту в Генеральній прокуратурі.

Зазначимо, що управління по розслідуванню злочинів, вчинених на окупованих територіях, яке підпорядковане Головному військовому прокурору України Анатолію Матіосу викликало прес-секретаря Президента України Володимира Зеленського Юлію Мендель на допит через її слова про обстріл мирного населення на Донбасі українськими військовими.

Українські Національні Новини

Політика