gpu-rozpochala-rozsliduvannya-schodo-mozhlivoyi-vtrati-materialiv-u-spravakh-maydanu

ГПУ розпочала розслідування щодо можливої втрати матеріалів у "справах Майдану"

 • 13410 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Генеральна прокуратура розпочала службове розслідування через можливу втрату окремих матеріалів кримінального провадження щодо вбивств протестувальників у центрі Києва, скоєних у лютому 2014 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ГПУ.

"За погодженням Генерального прокурора наказом керівника Генеральної інспекції від 5 листопада 2019 року розпочато службове розслідування з метою перевірки обставин можливої втрати окремих матеріалів кримінального провадження щодо розслідування вбивств, скоєних 18-20 лютого 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідна інформація була розповсюджена засобами масової інформації.

Також у ГПУ повідомили, що раніше було створено інвентаризаційну комісію, яку очолив заступник Генерального прокурора Віктор Чумак, і яка з 11 листопада цього року розпочне інвентаризацію матеріалів кримінальних проваджень та інших матеріальних носіїв щодо злочинів, пов’язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Так, 5 листопада спільна з представниками Державного бюро розслідувань комісія з проведення позачергової інвентаризації матеріалів досудового розслідування у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, розпочала роботу. "До кінця цього тижня комісією буде затверджено план інвентаризації в кримінальних провадженнях, і з 11 листопада цього року члени комісії розпочнуть інвентаризацію матеріалів кримінальних проваджень", - додали у ГПУ.

Інвентаризаційна комісія була утворена згідно наказу Генерального прокурора від 30 жовтня цього року.

Як повідомлялося раніше, в Державному бюро розслідувань буде створено окремий підрозділ, який працюватиме над розслідуванням злочинів, пов’язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Українські Національні Новини

Політика