gpu-skopiyuvala-bazi-danikh-yedinikh-ta-derzhreyestriv-dlya-viyavlennya-nesanktsionovanikh-vtruchan

ГПУ скопіювала бази даних Єдиних та Держреєстрів для виявлення несанкціонованих втручань

 • 10756 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Генеральна прокуратура скопіювала бази даних Єдиних та Державних реєстрів для виявлення несанкціонованих втручань. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ГПУ.

"ГПУ проводить процесуальні дії в Міністерстві юстиції України та ДП "Національні інформаційні системи" з метою отримання узагальненої інформації про всі факти несанкціонованого втручання в автоматизовану систему баз даних Єдиних та Державних реєстрів", - йдеться в повідомленні.

Також слідство вивчає можливі зловживання повноваженнями окремими представниками суб’єктів державної реєстрації під час вчинення реєстраційних дій та службовими особами Міністерства юстиції України під час здійснення контролю у сфері державної реєстрації.

У ході досудового розслідування Генеральною прокуратурою отримано інформацію про численні факти діяльності так званих "чорних реєстраторів" щодо незаконного зняття обтяжень, переходу прав власності на об’єкти нерухомого та рухомого майна, зміни корпоративних прав підприємств тощо.

Окрім того, з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, та досягнення дієвості цього провадження прийнято рішення про тимчасовий доступ до речей і документів, задля чого отримано відповідні ухвали суду.

Нагадаємо, банда налагодила схему рейдерства через держреєстр.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП