gpu-spivpratsyuye-iz-ssha-u-rozsliduvanni-sprav-proti-v-yanukovicha

ГПУ співпрацює із США у розслідуванні справ проти В.Януковича

 • 27526 переглядiв

Генеральна прокуратура України співпрацює з компетентними органами США у передбачений КПК України спосіб

КИЇВ. 3 червня. УНН. Генеральна прокуратура України співпрацює з компетентними органами США у розслідуванні кримінальних проваджень стосовно екс-президента України Віктора Януковича. Про це УНН повідомили у ГПУ.

"У кримінальних провадженнях стосовно колишнього Президента України В.Ф.Януковича Генеральна прокуратура України співпрацює з компетентними органами США у передбачений КПК України спосіб (міжнародне співробітництво)", - йдеться у відповіді на запит УНН.

При цьому у ГПУ зазначили, що питання міжнародно-правового співробітництва між Україною та США врегульовано договором про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1998 року і центральними органами з питань співпраці під час досудового розслідування у кримінальному провадженні є ГПУ та Міністр Юстиції США.

"Враховуючи вказане, всі запити українських органів слідства про правову допомогу у кримінальних провадженнях, адресовані компетентним органам США, направляються Генеральною прокуратурою України до Департаменту юстиції США", - уточнили у відомстві.

Як повідомляв раніше УНН, Оболонський районний суд Києва переніс розгляд підготовчого засідання у кримінальному провадження за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича на 16 червня.

Зазначимо, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

Крім того, Генеральна прокуратура України передасть до суду справу щодо екс-президента України Віктора Януковича і екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка за обвинуваченням у організації безчинств на Майдані 2014 року на наступний тиждень після винесення судом вироку у справі про держзраду екс-президента.

Українські Національні Новини

Політика